Lokale schuldhulp nog onbekend, armoedeval wordt onderschat

In de platforms schuldhulpverlening hadden we vorige week al de primeur: het Nibud presenteerde er haar rapport ‘De financiële gevolgen van werkloosheid’. Uit het onderzoek blijkt dat de ondervraagde schuldenaars nog niet voldoende op de hoogte zijn van de mogelijkheden die gemeenten aanbieden. Werklozen met schulden kennen de weg naar de schuldhulp niet, of zij denken dat deze hulp er niet voor hun problemen is. Werklozen steken zich vaak in de schulden. Het verliezen van werk slaat een gat van honderden euro’s in hun maandinkomen.

Om deze mensen te informeren hebben het Nibud en CentiQ een online checklist ontwikkeld.

De NOS besteedt ook aandacht aan het onderwerp onder de titel Werklozen onderschatten inkomensval.

Geef een reactie