Collectief energie inkopen

De G4 Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht willen collectief groene energie inkopen voor mensen met een minimuminkomen, die hiermee naar verwachting 130 euro per jaar besparen. De G4 werken aan een gezamenlijke aanbesteding. Het is de bedoeling een korting te bedingen bij de energieleveranciers en de reductie vervolgens door te geven aan de betrokken huishoudens.

Een gedachte over “Collectief energie inkopen

  1. 130 euro is wel erg weinig:
    Wanneer je jaarlijks wisselt van energieleverancier is een besparing te bereiken van ruim 300 euro*!
    In individuele gevallen wordt in telefoongesprekkken met de leverancier na dreigen tot overstappen naar een andere leverancier kortingen aangeboden van 20% op gas en 5% op electriciteit, waarbij vastrecht op 0,00 euro komt te staan (b.v. NUON)Besparing: 180,00 euro* per jaar.
    *Dit bij gemiddeld gezinsverbruik ( 1800 M3 gas en 3500 Kwh).
    Mijn conclusie: Wanneer in individuele gevallen al grotere kortingen worden voorgesteld, moet dat bij een collectieve aanpak toch beter kunnen!

Geef een reactie