Boeren in nood (duizendste bericht!)

Steeds meer boeren die willen stoppen met hun bedrijf komen in een lastig parket terecht. Probleem is dat hun woning plus grond bijna onverkoopbaar zijn geworden vanwege de agrarische bestemming daarop. Met als gevolg dat ze in ernstige, financiële problemen raken.

Veel strenger dan vroeger houden tegenwoordig gemeenten en banken zich aan het bestemmingsplan buitengebied. Dat betekent dat een woning met een agrarische bestemming officieel niet verkocht mag worden aan een niet-agrariër. Een particulier die een mooi opknapboerderijtje in het buitengebied wil kopen en voor financiering aanklopt bij de bank, krijgt daarom nul op het rekest. Met als gevolg dat hij afhaakt. Bron: BN De Stem.

PS: Dit is mijn duizendste weblogbericht sinds ik in november 2008 begon met bloggen. Duidelijk is dat mijn hobby nu echt uit de hand is gelopen.. Ik zal er binnenkort wat uitgebreider bij stilstaan)

Een gedachte over “Boeren in nood (duizendste bericht!)

  1. Boeren vallen in de categorie zeer hard werkende mensen. Heb je je leven lang zwaar lichamelijke arbeid gedaan met vaak veel stress over hoe het nu weer moet financieel gezien en met alle wetten en regeltjes, krijg je ook dit er nog eens bij.

    Jammer, want we beseffen met z’n allen niet voldoende hoe waardevol deze mensen zijn als het om onze voedselvoorziening gaat. Willen we bio-industrie tegengaan, zullen we de ‘gewone’ boeren moeten steunen en niet dwarsliggen.

    En Martijn, gefeliciteerd met je 1000ste!

Geef een reactie