Vlog: verkiezingen 2017

Vandaag was ik op bezoek bij Joke de Kock, hoofd schuldhulpverlening in Tilburg, voorzitter NVVK én ze staat op #12 van de PvdA-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Ik vroeg haar wat ze gaat doen als ze in de Tweede Kamer komt.

Haha, mijn eerste, wat onbeholpen vlog. Ongeknipt, met excuses voor beeld en geluidskwaliteit. Maar hé, ik heb het wel geprobeerd!

Verder over de verkiezingen. Bekijk de documentaireserie Middenland (klik op items die rechts in beeld verschijnen) voor een interessante verhandeling over armoedebestrijding in het licht van de verkiezingen. Lees ook de TV-recensie in de NRC met links naar andere programma’s en info. Fascinerend om te zien hoe sterk de sociaal-economische achtergrond en opleiding van invloed zijn op het stemgedrag. Armoedekaarten overlappen sterk met verkiezingsuitslagen per wijk.

Lees ook: De kloof tussen arm en rijk: dit willen partijen eraan doen.

Geef een reactie