Oproep aan de (nieuwe) regering

Het Nibud heeft voor de gemeente Utrecht uitgerekend of huishoudens met een minimuminkomen kunnen rondkomen. Dat blijkt niet voor alle huishoudens het geval. De gemeente doet daarom aan de (nieuwe) regering een oproep voor voldoende inkomen:

(en vergeet niet door te lezen ónder deze oproep)

Onderschrijf hier deze oproep voor voldoende inkomen.

Lees het Nibud-artikel ‘Koopkracht bijstandsgerechtigden omhoog; maar gemeentelijke ondersteuning blijft noodzakelijk‘ met onder meer de conclusie: ‘..ook in 2017 kunnen niet alle huishoudtypen met een bijstandsuitkering het basispakket inclusief sociale participatie bekostigen.‘ En lees ook nog eens het meest gelezen en becommentarieerde artikel op dit blog: Kun je rondkomen van een bijstandsinkomen? (aug. 2009!)

Een gedachte over “Oproep aan de (nieuwe) regering

  1. Ik vraag me al heel lang af waarom de een 4x per jaar op vakantie kan en de ander de vaste lasten niet kan betalen. Waarom zo’n groot verschil. De kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter

Geef een reactie