Meer wanbetalers zorgverzekering

Het CBS meldt, dat het aantal personen dat minimaal een half jaar achter loopt met het betalen van de zorgpremie van 2010 tot 2014 met 22% is toegenomen naar 298 duizend. Eind december 2014 was 1 op de 45 volwassenen wanbetaler voor de zorgverzekeringswet. Jongeren zijn 8 keer zo vaak wanbetaler als 65-plussers. Dat er in de jongste groep veel wanbetalers zijn, hangt onder meer samen met hun relatief lage inkomen.

Ondertussen ligt het wetsvoorstel Wet verbetering wanbetalersmaatregelen ter behandeling in de Eerste Kamer. Deze wet beoogt de instroom in de bestuursrechtelijke premieheffing bij wanbetaling te voorkomen en de uitstroom te bevorderen. In de nieuwe wet wordt het mogelijk om specifieke groepen aan te wijzen die onder voorwaarden uitstromen uit de wanbetalersregeling, te beginnen met bijstandsgerechtigden.

Informatiefilmpje van de overheid voor jongeren:

Een gedachte over “Meer wanbetalers zorgverzekering

  1. Het word er elk jaar slechter op, de premies en het eigen risico gaan weer stijgen! In 2016 word gekkigheid als cosmetische chirurgie vergoed, terwijl belangrijke zaken juist niet meer vergoed worden. Dit kan zo toch niet langer? Zit nu al jaren bij FBTO en omdat alles maar duurder wordt stap ik dit jaar over naar de goedkoopste verzekeraar. Het duurt ook behoorlijk lang voordat de verzekeraars de premies bekend maken voor volgend jaar, dat zorgt vast voor een onderlinge prijzen oorlog! Zodra de meeste premies bekend zijn krijg ik een bericht van http://zorgverzekering16.nl/ dat we kunnen overstappen. Laat de verzekeraars maar concurreren, ik stap in ieder geval pas na 20 november over! Wees verstandig mensen

Geef een reactie