Heerlen wil eigen bijdrage ggz voor minima compenseren

Heerlen overweegt minima financieel tegemoet te komen als ze een eigen bijdrage voor geestelijke gezondheidszorg moeten betalen. De 200 euro eigen bijdrage die cliënten sinds begin dit jaar moeten betalen, zou vergoed kunnen worden via de bijzondere bijstand. Lees meer.

Vorige week gehoord: klant kan eigen bijdrage verslavingszorg niet betalen vanwege schulden. Voorwaarde voor deelname aan  schuldhulpverlening is echter, dat de klant eerst zijn verslaving aanpakt. #Catch-22!

En vandaag wordt een onderzoek gepresenteerd waaruit blijkt, dat hulpverleners vaak niet goed weten waar ze moeten beginnen.

Naschrift d.d. 20 maart 2012: het college van Heerlen heeft vandaag besloten conform het voornemen bijzondere bijstand te gaan verstrekken voor de eigen bijdrage voor ggz.

Een gedachte over “Heerlen wil eigen bijdrage ggz voor minima compenseren

  1. GGZ Friesland vindt de hoge eigen bijdrage een kwalijke zaak en betreurt het dat daardoor vanuit de overheid een extra drempel is opgeworpen. Vanuit dit perspectief is besloten om de patiënt tegemoet te komen. Alle nieuwe patiënten die vanaf 1 maart 2012 een behandeling binnen GGZ Friesland ontvangen of bij wie de behandelingen verlengd worden, krijgen 100 euro. Dat is de helft van de eigen bijdrage die ze vanuit de zorgverzekeringswet voor hun behandeling moeten betalen.

    http://www.ggzfriesland.nl/sjablonen/4/infotype/news/item/view.asp?objectID=2491

Geef een reactie