Dat werkt!

Een positieve opstelling van de klant, gekoppeld aan een individuele en stimulerende benadering van een werkcoach, leidt tot de grootste kans op uitstroom uit de armoede.

Dat is de voornaamste conclusie uit het onderzoek Dat Werkt van de IWI. De studie beschrijft ervaringen van mensen die na langere tijd een uitkering te hebben gehad aan het werk zijn gekomen. Doel van de studie was het vinden van factoren die bijdragen aan uitstroom uit de armoede. Staatssecretaris De Krom wil de factoren die uit het onderzoek naar voren komen, breed verspreiden ‘opdat gemeenten dit kunnen inzetten bij hun armoedebeleid’. Lees de aanbiedingsbrief van De Krom aan de Tweede Kamer.

Een gedachte over “Dat werkt!

  1. …en toch voelt dit als een gemiste kans. Want wie zegt me dat de klanten waarbij het niet lukte, geen positieve opstelling hadden? En een stimulerende werkcoach met individuele benadering. Vanuit het oogpunt van onderzoeksmethodiek niet echt een sterke aanpak, achteraf aan ‘succesgevallen’ vragen wat hun succes veroorzaakt heeft.
    Ik zou zo graag eens een onderzoek zien waarin random geselecteerde groepen verschillende aanpakken aangeboden krijgen. En dan graag een alalyse van welke factoren voor welke groepen de kans op werk vergroot. Ik heb 6 jaar gewerkt als re-integratieadviseur en nooit een onderzoek gezien wat richting geeft. Doen wat werkt, heel graag, maar dan moet je eerst weten wat werkt.

Geef een reactie