Nibud start campagne Financiële opvoeding

Met een gratis telefoonnummer, 0800- 221 21 21, radiospots, flyers, een internettest en een voorleesboek hoopt het Nibud ouders zover te krijgen de financiële opvoeding van hun kinderen serieus te nemen. Uit het vandaag gepubliceerde onderzoek Financiële Opvoeding blijkt dat ouders hun kinderen onvoldoende voorbereiden op het financieel zelfstandige bestaan dat ze vanaf hun 18de jaar hebben. De jong volwassenen hebben dan nog onvoldoende geleerd een bepaalde periode met een vast budget om te gaan waardoor de kans groot is dat ze later financiële problemen krijgen.

Het Nibud start daarom vandaag een financiële opvoedingscampagne. Het instituut wil ouders wijzer in geldzaken maken en duidelijk maken dat financiële opvoeding meer inhoudt dan alleen zakgeld geven. Lees meer.

Geef een reactie