Kwijtschelding lokale belastingen voor kleine ondernemers

Staatssecretaris Bijleveld van Binnenlandse Zaken heeft aan de Tweede Kamer bericht dat momenteel een wetsvoorstel in voorbereiding is dat het mogelijk moet maken dat kleine ondernemers (evt. starters) in aanmerking kunnen komen voor een kwijtschelding van lokale belastingen. Het gaat hierbij om gemeentelijke belastingen, provinciale belastingen en waterschapslasten. De staatssecretaris streeft ernaar om het wetsvoorstel op 1 januari 2010 in werking te laten treden. Lees ook het artikel Aandacht voor mogelijkheden bijstand kleine zelfstandigen in financiële problemen op mijn weblog. In het platform armoedebeleid is dit onderwerp ook aan de orde geweest, zie verslag 3 maart. @ Het aprilnummer van Impuls staat in het teken van (o.a. armoedebeleid en schuldhulpverlening voor) kleine zelfstandigen.

Geef een reactie