Inkomsten en uitgaven inzichtelijk

Zojuist een gesprek gehad met de makers van YUNOO. Kijk op www.yunoo.nl. Op deze website kun je je inkomsten en uitgaven op een rijtje zetten. Je kunt o.a. je bankgegevens importeren, zodat je de werkelijke inkosten en uitgaven in beeld krijgt, en dus niet hoeft te werken met inschattingen. Het wordt gepresenteerd in mooie grafiekjes en handige categorieen. Volgens mij een handig instrument bij inkomensbeheer en budgetbegeleiding. Ik ga mezelf nu aanmelden als gebruiker en zal verslag doen via dit weblog.

6 gedachtes over “Inkomsten en uitgaven inzichtelijk

 1. Ook het Nibud vindt yunoo.nl op zich een goed initiatief. Waar we wel op willen wijzen is dat de gebruiker van Yunoo aanbiedingen van producten krijgt.

 2. Oh, is dat zo? Ik ben het zelf nog niet tegengekomen, maar ik ben pas gebruiker sinds gisteravond. Ik zou het wel kwalijk vinden als ik ineens allerlei commerciele aanbiedingen zou krijgen (die aansluiten bij mijn profiel). Mij vertelden ze gisteren dat ze bewust geen advertenties plaatsen en zaken doen met commerciële partijen. Ik begreep dat er wel gewerkt wordt aan een vergelijkingssite binnen Yunoo, waarop de producten van commerciele aanbieders ‘objectief’ met elkaar vergeleken worden.

 3. Hallo Martijn,

  voor je je aanmeld zou ik nog eens goed nadenken over het privacy aspect van deze site. De verbinding zal wel zijn beveiligd maar hoe zit dat met de gegevens die je aan deze site toevertrouwd.
  Welke marketing gegevens worden hier uit verzameld, hoe komt men aan inkomsten nu de advertentietarieven dramatisch zijn gedaald.
  Zijn alle gegevens te verwijderen als je besluit om ermee te stoppen?
  En wat als de site in de toekomst wordt verkocht aan een derde partij?
  Het aanbod dat je uitgaven worden gebenchmarkt met huishoudens van dezelfde omvang klinkt aantrekkelijk maar dit is ook mogelijk met de gegevens van het Nibud en dan bewaar je tenminste je privacy.

  met vriendelijke groet,
  Rob de Vos

 4. Beste Martijn,

  Zelf ik heb Yunoo nooit geprobeerd, echter wel een vergelijkbare dienst, Cashflow Online (www.cashflow.nl), waar ik zeer over te spreken ben. Ook heb ik daarbij niks opgemerkt als productaanbiedingen of andere vormen van ads.
  Mocht je de hierboven genoemde productaanbiedingen van Yunoo tegenkomen en stoor je je eraan, dan zal ik zeker eens Cashflow proberen.

  Mvg, Antoon

 5. Beste Antoon,
  Bedankt voor de tip. Kortgeleden attendeerde iemand anders me hier ook al op. Ik zal het eens gaan bekijken en wellicht een artikeltje erover schirjven.
  Met groet,
  Martijn

 6. Beste Martijn,

  Als lid van de ouderraad van school vraag ik of jij of iemand een lezing over jeugdschuld/hulp kan geven en tegen welke kosten (’s avonds, ca. 2uur lang, te Sassenheim/ZH).

Geef een reactie