Schuldpreventieproject ‘Leren budgetteren’ op scholen in Castricum

De gemeente Castricum heeft vorige maand naar alle Burgemeesters en wethouders, hoofden van Werk, Inkomen en Zorg, Onderwijs en Economische Zaken van alle gemeenten van Nederland een informatiepakket toegestuurd over een interessant schuldpreventieproject.  Met dit pakket wil de gemeente andere gemeenten en scholen inspireren om leerlingondernemingen te starten. Om de kinderen te leren omgaan met geld, is gekozen voor de methodiek Ondernemend Leren, omdat zij dan ook hun vaardigheden en talenten kunnen ontwikkelen.

Ondernemend Leren
 Zie ook dit persbericht van de gemeente.

Als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen met Peter van Linden, teamleider Werk, Inkomen en Zorg, via tel. 0251-661245.

In december jl. schreef ik dit artikel over Castricum.

Geef een reactie