Modelovereenkomst voor samenwerking met bewindvoerders

Wil je samenwerken met bewindvoerders, maak dan gebruik van de nieuwe modelovereenkomst. Hierin staan werkafspraken over een in te richten bewindvoerdersdesk, bekostigingsprotocol, wijze van overdracht naar schuldhulpverleners, termijnen, bereikbaarheid, communicatie, etc.

NVVK ontwikkelde ook een handreiking om de toepassing van de overeenkomst in de uitvoeringspraktijk makkelijker te maken. Lees meer op nvvk.nl.

2 gedachtes over “Modelovereenkomst voor samenwerking met bewindvoerders

  1. Ik gegrijp niet goed wat deze modelovereenkomst voor toegevoegde waarde heeft. Er staat niet veel in. Zijn er gemeenten betrokken bij de totstandkoming ervan?

  2. Voor zover ik weet waren gemeenten betrokken bij de totstandkoming en is het een soort doorsnede van bestaande convenanten. Ik herken o.a. convenant en werkwijze in de Leidse Regio met oa Bewindvoerdersdesk. Meerwaarde zit hem oa in praktische afspraken over gegevensuitwisseling, termijnen, etc. Je hoeft als gemeente niet zelf het wiel uit te vinden. En voor bewindvoerders is het fijn dat ze met alle gemeenten waar zij actief zijn min of meer dezelfde afspraken hebben. Meer info bij Mirjam Zwamborn.

Geef een reactie