Onderteken het vernieuwde convenant vroegsignalering

Rond de inwerkingtreding van de Wgs in 2021 ondertekende jouw gemeente het landelijk convenant vroegsignalering en de bijbehorende overeenkomsten. Met daarin afspraken over hoe zorgverzekeraars, water- en energiebedrijven en verhuurders betalingsachterstanden kunnen melden bij de gemeente. Die afspraken zijn in de loop van tijd aangescherpt (zie infographic). Recent werd bijvoorbeeld afgesproken dat zowel afsluit- als vroegsignalen straks via RIS of VPS worden aangeleverd.

(Klik om te vergroten)

Je moet daarom nu als gemeente de gewijzigde overeenkomsten ondertekenen. Lees op de website van de NVVK: Vroegsignalering: wat is er veranderd en hoe onderteken je nieuwe overeenkomsten?

Tip: meld je aan voor NVVK live op 30 maart of het VNG-(be)spreekuur op 6 april over het nieuwe beleid rond energieafsluiting.

Geef een reactie