Maatwerk budget voor wijkteam

Vorige week een inspirerende presentatie gezien van Zaanstad, tijdens een bijeenkomst van Divosa. Over inkomensondersteuning maat. Zaanstad geeft wijkteams carte blanche voor de manier waarop zij inwoners helpen. In een proef stelt de gemeente 4 ton beschikbaar zonder voorwaarden. Het geld mogen professionals van wijkteams besteden aan zaken waarmee zij denken dat inwoners geholpen zijn op het gebied van werk, woning of armoedebestrijding. Dat kan ook gaan om de vergoeding van een laptop of de aanschaf van een fiets. Deze vorm van inkomensondersteuning bestaat naast de bijzondere bijstand, waarvoor nog wel gewoon beleidsregels bestaan. Lees meer op Divosa.nl. Ook van Breda weet ik, dat zij op een vergelijkbare manier aan het experimenteren zijn. De gemeente is zelf positief over de eerste ervaringen. Lees ook nog eens Inkomensondersteuning op maat op dit blog.

Geef een reactie