Waarom arme mensen domme dingen doen

SchaarsteNee, zeker geen nieuws. Maar het boek Schaarste; hoe gebrek aan tijd en geld ons gedrag bepalen van Sendhil Mullainathan & Eldar Shafir moet zeker nog vermeld worden op dit blog. Het wordt regelmatig aangehaald tijdens congressen en ik lees het ook steeds vaker terug in gemeentelijke beleidsplannen.

Armoedebestrijding in Nederland is vaak op een misvatting gebaseerd: dat armen het beste zichzelf aan de haren uit het moeras kunnen trekken. De baanbrekende theorie van Mullainathan & Shafir over de gevolgen van geldgebrek voor je denkvermogen laat zien dat dat niet klopt. De Correspondent geeft een perfecte samenvatting.

Een gedachte over “Waarom arme mensen domme dingen doen

  1. Geachte Martijn,
    Zorgen zijn voor niemand goed noch gezond. Graag zouden wij, voorzitter en secretaris van de BVVU (Belangen Vereniging Voor Uitkeringsgerechtigden), uw visie willen aanvullen en verbreden. In de hoop op uw reactie, verblijven wij,

    Met vriendelijke groet,
    Anja van de Brug en Sonja de Roo

Geef een reactie