Meer huisuitzettingen

Het aantal mensen dat hun huis uit wordt gezet vanwege huurschulden is dit jaar weer gestegen. Uit een rondgang van het AD langs woningcorporaties, opvanginstellingen en andere hulpinstanties blijkt dat veel mensen hun baan kwijtraakten door de crisis en rekeningen niet meer kunnen betalen. Vooral het aantal gezinnen dat met kinderen in de opvang terecht is gekomen is volgens de Federatie Opvang dit jaar gestegen. Hoewel Aedes nog geen exacte cijfers heeft van het aantal huisuitzettingen dit jaar, ziet de organisatie een stijging. In 2011 werden nog zo’n 6.000 huurwoningen ontruimd. Dat waren er ook al meer dan in de jaren daarvoor.

Frontlijnteams succesvol
Gelukkig zijn er Frontlijnteams. Deze voorkomen escalaties en dure interventies. Dat bespaart niet alleen veel geld, maar ook onnodig leed, zo blijkt uit een kosten-baten analyse in Leeuwarden.

Kom tijdens het Jaarcongres Armoede en Schulden naar de workshop ‘Op Eigen Kracht Eropaf!’ over de aanpak in Amsterdam!

Geef een reactie