Huishouduitkeringstoets en schulden

Met de huishouduitkeringstoets betalen kinderen volgens mij NIET mee aan de aflossing van de schulden van de ouders. Dat was de facto WEL het geval bij de voormalige huishoudinkomenstoets.

Verder denk ik, dat deze huishouduitkeringstoets veel beter uitvoerbaar is dan de huishoudinkomenstoets. Hangt natuurlijk wel af van de uitwerking ervan. Ik heb uit het veld nog weinig reacties gehoord over inhoud en uitvoerbaarheid.

NB. ik spreek vanaf nu voor het gemak over ‘huishoudtoets’. De andere twee termen dekken ook de lading niet, maar leveren wel veel gestotter op.

Een gedachte over “Huishouduitkeringstoets en schulden

  1. Ieder gezinslid heeft zelfstandig recht op bijstand, en zal dus ook gewoon zijn eigen vermogen (bezittingen en schulden) hebben. Lijkt mij tenminste een logische conclusie op basis van de informatie die ik nu uit het regeerakkoord haal (pagina’s 5 en 68).

Geef een reactie