Financiële zelfredzaamheid bij vrouwen

Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen is financieel afhankelijk van een partner, familie of de overheid. Veel van hen hebben een te rooskleurig beeld van hun toekomst. Dit blijkt uit recent onderzoek in opdracht van Delta Lloyd Foundation. Uit eerder onderzoek (2010) bleek al dat drie miljoen vrouwen in Nederland niet financieel zelfstandig zijn. In het recente onderzoek is gekeken naar hoe deze vrouwen dit zelf zien. Vinden ze zichzelf financieel zelfstandig en wat betekent financiële zelfstandigheid dan, is dit belangrijk en zijn ze zich bewust van de risico’s die ze nemen? En hoe belangrijk vinden zij het om zich in hun financiën te verdiepen?

Alle resultaten en conclusies van het onderzoek ‘Vrouwen en financiën. Van roze wolk naar financieel bewustzijn’  zijn hier terug te vinden. Direct naar:

Dit filmpje is gemaakt n.a.v. het onderzoek in 2010:

Geef een reactie