Gemeenten ondersteunen werkgevers met personeel met financiële problemen

Het Nibud en Divosa onderzoeken wat de gevolgen zijn van schulden van werknemers op de werkvloer. De uitkomsten worden gebruikt om werkgevers beter te ondersteunen als zij te maken krijgen met financiële problemen bij hun personeel. Dit najaar verschijnt een handreiking met goede voorbeelden en methodieken die ook voor gemeenten – die werkgevers in de regio willen ondersteunen* – heel waardevol kan zijn.

De onderzoekers verzamelen informatie via een enquête onder werkgevers / P&O-ers. Vul hem in!

* denk bijvoorbeeld aan schuldbemiddeling als secundaire arbeidsvoorwaarde in Spijkenisse.

3 gedachtes over “Gemeenten ondersteunen werkgevers met personeel met financiële problemen

  1. Niet alleen gemeenten ondersteunen werkgevers met personeel met financiële problemen. Veel gemeenten hebben het dermate druk met het werwerken van hun wachtlijsten, dat zij aan snelle hulp aan werkgevers nauwelijks toe zullen komen.

    Veel vrijgevestigde budgetcoaches kunnen werkgevers snel, flexibel en tegen relatief lage kosten van dienst zijn. Tot voor kort waren zij ongeorganiseerd, en werden in de media geregeld afgeschilderd als ‘malafide’ of ‘cowboys’. Deze groep professionals is zich echter in rap tempo aan het kwalificeren en certificeren, met vanaf 1 juni 2012 een eigen beroepsorganisatie: de Nederlandse Vereniging van Budgetcoaches (NVVBC). Binnenkort gaat haar website online: http://www.nvvbc.nl. Werkgevers: Houd deze in de gaten, u kunt daar straks terecht voor meer informatie en verwijzing naar een geschikte en deskundige coach in de buurt.

    Met vriendelijke groet, Dennis Luisterburg,
    budgetcoach en vicevoorzitter van de NVVBC

  2. Je hebt helemaal gelijk, Dennis. Ik schrijf m’n blog vooral voor gemeenten; vandaar dat ik de rol van gemeenten zo benadruk.

  3. Dank je wel Martijn. Ik hoop dat gemeenten ook gaan zien welk (extern) potentieel zij kunnen inschakelen als werkgevers bij hen aankloppen voor goede ondersteuning voor hun medewerkers. De NVVBC wil graag met gemeenten en hun betrokken branche-organisaties om de tafel, hoe de hulp aan burgers op het gebied van budgettering en schulden verbeterd kan worden.

Geef een reactie