Klanten met een beperking

Hoe ga je in de (schuld)hulpverlening om met klanten met een beperking zoals autisme, borderline, een antisociale persoonlijkheidsstoornis, ADHD of niet-aangeboren hersenletsel? Studenten Roos Veld en Sanne Wippert schreven hierover de scriptie ‘Slechte gewoontes heb je niet zomaar onder de knie’ (de titel is een uitspraak van een respondent in hun onderzoek). Ze presenteerden eerder dit jaar hun onderzoek in het platform schuldhulpverlening. Klik hier voor een samenvatting van de onderzoeksresultaten. Met hele concrete tips! De volledige scriptie is op te vragen bij Roos Veld.

Lees ook Schuldhulpverlening effectiever met MEE over een onderzoek naar de meerwaarde van een samenwerkingsproject in Winterswijk van de Stadbank Oost Nederland en MEE Oost-Gelderland.

Geef een reactie