Private schuldbemiddeling gewenst

Modus Vivendi (een private schuldhulpverlener) heeft met een enquête gepeild wat professionals in het brede werkveld van de schuldenproblematiek vinden van private schuldbemiddeling tegen betaling.

‘De gangbare gedachte dat schuldsanering in het gemeentelijk domein thuis hoort wordt slechts gedragen door een kwart van de respondenten. Een groter deel vindt dat dit thuishoort in het publiek domein. Het grootste deel van de respondenten vindt echter dat het hoort in beide domeinen onder toezicht van een centraal orgaan waar beide domeinen onder vallen. Daarnaast vinden de respondenten dat behoefte is aan een objectieve kwaliteitstoetsing en dat dit hoort bij de diverse verenigingen; deze moeten dit dan wel oppakken.’ Lees alle conclusies.

Een gedachte over “Private schuldbemiddeling gewenst

  1. Jammer dat de begripshantering niet duidelijk is. Er zit een getraptheid in. Zo is het gemeentelijk domein onderdeel van het provinciaal domein, dat op haar beurt weer onderdeel is van het publiek domein. Oftewel, alles wat des overheids betreft is “publiek domein” dit in tegenstelling tot het privaat domein.

    Paul

Geef een reactie