Groepsintake schuldhulpverlening

Klanten van de schuldhulpverlening in de gemeente Venray krijgen voortaan een gezamenlijke eerste bijeenkomst. De klant krijgt er informatie over het traject schuldhulpverlening, krijgt tips over omgaan met geld en maakt zijn eigen dossier. Hij krijgt daarbij ondersteuning van een budgetbegeleider. Lees meer.

Voordelen: je gaat efficiënt met je tijd om, het is meteen een competentie- en motivatietoets en in korte tijd is het dossier klaar. Aandachtspunt: een deel van de klanten heeft (daarnaast) individuele begeleiding nodig. In andere gemeenten heb ik nog niet gehoord dat privacy een probleem is.

Venray heeft het idee waarschijnlijk opgepikt in het platform schuldhulpverlening (morgen weer een bijeenkomst). Platformdeelnemer Sociale Dienst Drechtsteden doet namelijk iets vergelijkbaars. Deelnemers aan de ‘workshop’ krijgen huiswerk via schuldendrechtsteden.nl. En Den Haag doet het ook.

Naschrift d.d. 3 april 2012: Bijeenkomsten voor aanvragers schuldhulpverlening succesvol (Venray).

Geef een reactie