Apeldoorn pakt bezuinigingsoperatie gestructureerd aan

Apeldoorn heeft voor een discussie in de gemeenteraad over de toekomst van het minimabeleid de bouwstenen van het minimabeleid in beeld gebracht. De uitersten zijn het huidige minimabeleid (kosten 6 miljoen excl. uitvoeringskosten) en een variant waarbij de overheid zich volledig terugtrekt op haar wettelijke kerntaken (kosten 1,7 miljoen excl. uitvoeringskosten). Tussen deze uitersten zijn allerlei varianten mogelijk qua inhoud en qua kosten. De gemeenteraad kan zo heel gemakkelijk aan de knoppen draaien en de kosten en consequenties van elke keuze overzien. Apeldoorn presenteert haar aanpak op 19 mei op het congres (Be)zuinig samen!

Daarbij is er ook aandacht voor het Apeldoornse loket voor geldzaken. Inwoners van Apeldoorn kunnen bij de Stadsbank terecht voor bijvoorbeeld schuldhulpverlening, budgetbegeleiding en inkomensondersteuning.

Geef een reactie