Geen tegenprestatie? Dan geen (bijzondere) bijstand

Zojuist meldde ik al dat via het TV-programma Uitgesproken Vara een concept-wetsvoorstel is uitgelekt voor de nieuwe Wet Werken naar Vermogen. Daarin is ook opgenomen een wettelijke ‘plicht tot het leveren van een tegenprestatie naar vermogen’. Hoe dit geoperationaliseerd gaat worden, weet ik nog niet. Maar ik denk dan bijvoorbeeld aan het verrichten van vrijwilligerswerk. En ik neem aan dat dat dan ook gaat gelden voor de bijzondere bijstand. Zie ook het eerdere artikel Tegenprestatie bijzondere bijstand en de discussieĀ  in de LinkedIn-groep Social Security in the Netherlands.

Mijn collega Erik Rutten is trouwens een weblog gestart over de aanstaande Wet Werken naar Vermogen: http://wetwerkennaarvermogen.wordpress.com!

Geef een reactie