Maatschappelijk rendement gemeten

In 2007 werd al eens berekend wat het maatschappelijk rendement is van integrale schuldhulpverlening. De Volkskredietbank voor Noordoost-Groningen, de Stichting Welzijn Delfzijl en de Maatschappelijke Dienstverlening Oldambt schreven daarover deze notitie.

Stichting Leergeld Nederland heeft recent in kaart laten brengen wat het maatschappelijk rendement is van hun investeringen. Uit het rapport blijkt dat elke in Leergeld geïnvesteerde euro de maatschappij tenminste 1,57 euro oplevert. Hierbij kun je denken aan kostenbesparingen van de overheid met betrekking tot het verbeteren van de lichamelijke gezondheid, betere benutting van onderwijsbudgetten en minder uitkeringsafhankelijkheid.

Rapport (pdf)
Samenvatting (pdf)

Een gedachte over “Maatschappelijk rendement gemeten

  1. Wil je het genoemde rapport hebben? Geef even je emailadres en ik zal de samenvatting mailen.
    Aad atteveld
    Voorzitter LgN

Geef een reactie