Nibud lanceert werkloosheidsberekenaar

Geen geld meer kunnen opnemen, aanmaningen ontvangen en de huur of hypotheek niet op tijd kunnen betalen. Nederlanders die het afgelopen jaar hun baan hebben verloren, hebben twee keer zo vaak betalingsproblemen als mensen met een baan. Zo’n acht procent van de Nederlanders is tussen mei 2008 en mei 2009 zijn baan kwijt geraakt of is gedwongen minder gaan werken.

Dit blijkt uit het onderzoek ‘Rondkomen in economische onzekerheid’ van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Daarnaast verwacht nog eens één op de tien werkende Nederlanders binnenkort geen of minder betaald werk te hebben. Om in te kunnen schatten wat het verlies van baan betekent voor het netto maandinkomen heeft het Nibud de ’werkloosheidsberekenaar’ ontwikkeld, een nieuwe tool om mensen wijzer in geldzaken te maken. Met de nibud.nl/werkloosheidsberekenaar kan online worden berekend hoeveel je netto per maand minder in je portemonnee overhoudt als je een werkloosheidsuitkering krijgt. De berekenaar houdt ook rekening met eventuele toeslagen en belastingvoordelen die je krijgt bij een lager inkomen.

Tip voor de gebruiker: raadpleeg vervolgens ook www.berekenuwrecht.nl en bereken op welke aanvullende landelijke en gemeentelijke inkomensverruimende regelingen je recht hebt.

Voor meer informatie lees het volledige persbericht  van het Nibud.

Geef een reactie