Advies Raad voor Volksgezondheid & Samenleving sluit aan bij 1 Schuldenwet

De RVS biedt vandaag haar advies voor verbetering van de schuldhulp aan aan minister Schouten. In deze opvolger van Eenvoud loont stelt de RVS opnieuw dat het systeem eenvoudiger moet. Het advies omvat een paar hoofdingrediënten van 1 Schuldenwet:

  1. Gemeentelijke bevoegdheid om schuldsanering op te leggen.
  2. Primaat van saneringskrediet.
  3. Centraal schuldenregister, zodat je snel een compleet beeld hebt van alle schulden, en schuldeisers weten dat er een schuldregeling aan komt.
  4. Verleg financiële prikkels bij bewindvoerders van het ondersteunen bij het aflossen van schulden naar het voorkomen daarvan. (In de Schuldenwet doen we dit door de toegang tot vormen van beheer en bewind te beleggen bij de gemeente).

De RVS pleit verder voor onder meer uitbreiding van de vroegsignalering, wettelijk recht op betalingsregeling en meer aandacht voor nazorg.

Een gedachte over “Advies Raad voor Volksgezondheid & Samenleving sluit aan bij 1 Schuldenwet

  1. Verleg financiële prikkels bij bewindvoerders, niet om het een of ander, als bewindvoerder heb je een client liever in een regeling zitten dan wanneer je continu moet communiceren met schuldeisers, dat scheelt je veel tijd en dan kun je ook meer cliënten behappen wat me meer een financiële prikkel lijkt, verder is dit rapport eerlijk gezegd veel oude wijn in nieuwe zakken, al wat er staat is al door vele andere partijen geroepen

Geef een reactie