Leefgeldpas Oekraïners ook geschikt voor minimaregelingen en budgetbeheer

Primeur: Oekraïense vluchtelingen krijgen prepaid pinpassen voor hun  leefgeld | Groene Hart steunt Oekraïne | AD.nl

Steeds meer gemeenten verstrekken het leefgeld voor Oekraïense vluchtelingen via een betaalpas. Eerder postte ik een voorbeeld van zo’n pas. De gemeente Raalte ging hiermee aan de slag. Maar er zijn meer passen. Een overzicht van passen en de functionaliteiten vind je hier (excel).

Let op, als je goed kijkt zijn sommige passen ook geschikt om bijzondere bijstand of andere minimaregelingen op te storten en de uitgaven te oormerken (je kunt bijvoorbeeld alleen witgoed kopen). Je kunt sommige passen gebruiken als minimapas of als betaalpas bij een budgetbeheerrekening, en soms zit er ook een app bij.

2 gedachtes over “Leefgeldpas Oekraïners ook geschikt voor minimaregelingen en budgetbeheer

  1. Hi Martijn, Klopt. Maar dat is best duur hoor. Ik weet niet of dit voor een kleine gemeente rendabel is. Maar grote gemeenten kunnen hier heel wat aan hebben!

  2. Hoi David (leuk jou hier weer te treffen ;)), ik heb geen inzicht in de kosten. Maar de huidige kortingspassen en budgetbeheerrekeningen e.d. kosten ook geld. Ook daar zie je dat het voor een kleine individuele gemeente onrendabel is.

Geef een reactie