Betrek jongeren bij armoede- en schuldenbeleid

Bijvoorbeeld via de sinds 2016 beproefde methode Speaking Minds.

Nu met maatschappelijke diensttijd (MDT)

Speaking Minds krijgt subsidie om een maatschappelijke diensttijd (MDT) variant te ontwikkelen. Hierbij geven jongeren niet alleen advies, maar ze voeren ook een 10 weken durende vrijwillige activiteit uit. Ook wordt er een lokale trainer opgeleid, voor de verduurzaming. De eerste 3 gemeenten kunnen gratis deelnemen, dus wees er snel bij! Lees de flyer en neem voor meer informatie en interesse contact op via karin.vannuland@stimulansz.nl.

Een gedachte over “Betrek jongeren bij armoede- en schuldenbeleid

  1. De kennis, integriteit of sociale betrokkenheid (verantwoordelijkheidsgevoel) is zelfs onder de vers ‘afgestudeerden’ en ‘stagiars’ vrij betrekkelijk te noemen naar het ontbreken van levenservaring. ‘Moeder strijkt ze de onderbroeken nog’ en met dat perspectief en vooral bevooroordeeld denkt men aan de slag te gaan met mensen die met schulden kampen. Er word dan ook op grote schaal aangeklungelt tot grote frustratie, werkdruk en malversaties. Een blik stagiairs open getrokken de zgn team managers zich met andere dingen bezig denken te kunnen houden dan met toezicht op adequaat kwalitatief en secuur werk te leveren. (Men wil het salaris wel ontvangen, maar niet het werk verzetten. De ‘top’ focust zich liever op ‘leuke projecten’ en workshops van zgn voorlichting om ‘betrokkenheid’ te spelen en zaken die eigenlijk geheel buiten de taak van het gemeentelijke orgaan vallen (mbt gem schuldhulp, welteverstaan. En naar ‘bijzondere’ ervaringen, met de gemeentelijke schuldhulp te Deventer, maar daarover binnenkort meer!).

    Het lijkt hier weer zo’n typisch actie om potjes aan te spreken, een leuk baantje te creëren en een beetje interessant te kunnen doen. (In de categorie Bullshit Jobs) Laat men eerst de falende schuldhulp eens doorlichten, aanpakken en stroomlijnen en het geld dat daarvoor gereserveerd is ook besteden voor waar het voor bedoeld is ipv portefeuille oppompen en acties van zelf bevlekking.

Geef een reactie