Mogelijk verder uitstel vereenvoudiging beslagvrije voet

Staatssecretaris Van Ark schreef gisteren in een brief aan de Tweede Kamer dat invoering van De Wet vereenvoudiging beslagvrije voet, die al in maart 2017 in het Staatsblad heeft gestaan, mogelijk verder vertraagd wordt, o.a. omdat niet alle gemeenten er klaar voor zijn. De invoeringsdatum was al uitgesteld van 1 januari 2019 naar 1 januari 2021. Morgen Kamerdebat…

Ik snap maar gedeeltelijk dat ICT het probleem vormt. We kunnen toch direct al de nieuwe eenvoudige berekening invoeren en dan de benodigde gegevens per postduif uitwisselen zoals we dat nu al jaren doen?

Lees nog even Ingrediënten voor je collegevoorstel.

2 gedachtes over “Mogelijk verder uitstel vereenvoudiging beslagvrije voet

  1. Dit wisten we toch al lang? De vertraging was al veel eerder aangekondigd. Net als het Digitaal Beslagregister dat dan pas volledig operationeel is. Niet raar, als je ziet wat voor een formules deze “vereenvoudiging” herbergt.

Geef een reactie