NVVK wil landelijk overheidsfonds om schulden te saneren

Ik ben blij dat de NVVK ons plan omarmt om een Saneringsfonds op te zetten. Lees en kijk op EenVandaag.nl. Dit gebeurt in de aanloop naar het Tweede Kamerdebat morgenmiddag.

Echt hoor, sanering is in de meeste gevallen (niet alle) beter voor schuldeiser, schuldenaar èn gemeente/overheid. Verstrekt jouw gemeente nog geen saneringskredieten!? Bel dan vandaag nog naar de dichtstbijzijnde kredietbank; de meesten doen je met liefde en plezier een aanbod. Denk anders ook aan private partijen zoals commerciële banken, zorgverzekeraars of (vermogens)fondsen.

Voor kleine, niet-problematische schulden is een sociaal leenfonds een mogelijke oplossing.

Lees mijn Tweet en de reacties.

Credits (krediet..) voor dit idee moeten ook naar Joke de Kock, SUNNederland, Adessium, Fonds1818, RDO en Van Bylandstichting die onderzoek en planvorming mogelijk maakten. Wij kwamen overigens uit op een fonds van € 3 miljoen in plaats van € 3 miljard. Het saneringsfonds moet vooral een aanjaagfunctie hebben voor gemeenten die nog niet saneren.

En nogmaals: dit is geen politieke speelbal! Sanering past in zowel links als rechts beleid.

2 gedachtes over “NVVK wil landelijk overheidsfonds om schulden te saneren

  1. Na jaren en jaren nog geen oplossing door de professionals!
    Ze moeten met mensen in armoede/schulden en met ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting praten, zij hebben de oplossingen!

  2. Heel goed plan vind zelf dat ze alle overheidsgeralteerde schulden moeten kwijt schelden , en alle deurwaarderskosten ook moeten kwijt schelden . Dan zullen veel mensen geen beroep meer hoeven doen op bewindvoering of de wsnp . Dat zal zeker een smak geld kosten , maar uit eindelijk levert het geld op want de mensen kunnen weer fatsoenlijk deel nemen aan de maatschappij wat weer goed is voor de economie . Ze zullen weer makkelijker aan werk komen want de schuld druk is ook een rede waarom veel niet meer kunnen werken en de zorgkosten gaan omlaag want ook die mensen zijn vaker ziek door de stress . Het zal veel voordelen hebben voor heel het land . En zelf vind ik dat ze nog een stap verder mogen gaan scheld van alle schuldenaars alles kwijt maar dan wel onder bepaalde voorwaarden die mogen moeten er dan wel aan gesteld worden . maak je dan weer schulden dan moet je als overheid zeggen dan komen alle oude schulden erook weer bij en wordt je onder curatele gesteld of zo er zullen wel geleerde zijn om zoiets goed op te stellen . mvg ray mond

Geef een reactie