Cijfers benchmark armoede en schulden

De belangrijkste cijfers uit de Divosa Benchmark Armoede & Schulden:

Ik zie dat iets meer dan de helft van de mensen die schuldhulpverlening aanvraagt, die hulp ook daadwerkelijk krijgt. Weinig, lijkt me zo op het eerste gezicht. Maar volgens mij is het zo, dat in de meeste gemeenten burgers feitelijk een ‘schuldregeling’ aanvragen (een ‘aanvraag‘ als bedoeld in de Awb). De andere helft krijgt informatie, advies, budgetbeheer of (verwijzing naar) andere hulp. Hoop ik.

Een gedachte over “Cijfers benchmark armoede en schulden

  1. Hoi Martijn, ernstig dat we niet goed weten waar die andere 50% terecht komt. Het is reëel dat er ook een % is dat gewoon weer uit beeld verdwijnt. Het ontbreekt gewoon aan een sterke regie-functie die (per stad of regio) overzicht houdt op de hele keten, van het aantal huishoudens dat financieel kwetsbaar is tot het aantal dat weer uitstroomt na een traject.

Geef een reactie