NVVK notitie voor raadsleden en wethouders

Afbeeldingsresultaat voor gemeenteraadsverkiezingenMet het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart heeft de NVVK een notitie opgesteld voor raadsleden en wethouders. In deze notitie schetst de NVVK de knelpunten waar schuldhulpverleners tegenaan lopen en hoe gemeenten deze kunnen oplossen.

De knelpunten:

  1. Veel doelgroepen hebben nu geen toegang tot de schuldhulpverlening
  2. Gemeente is vaak zelf schuldeiser en frustreert dan de schuldhulpverlening
  3. Schuldenproblematiek moddert te lang door in de wijkteams
  4. Beschermingsbewind wordt niet goed ingezet
  5. Gemeentelijke kredietbanken worden te weinig ingezet
  6. Er is te weinig budget voor bijzondere doelgroepen
  7. Vroegsignalering ontbreekt

3 gedachtes over “NVVK notitie voor raadsleden en wethouders

  1. Werkelijke preventie van problematische schulden begint bij het handhaven van de gedragscodes voor financiele dienstverleners. Een groot deel van de schuldhulpverlening zou dan niet meer nodig zijn. Dat zou overigens wel een einde betekenen aan het water naar de zee dragen van de huidige schuldhulpverleningsindustrie.

  2. De zwakkere broeders krijgen schulden omdat het allemaal zo complex is en hierdoor hun financiën niet op orde kunnen houden. Vervolgens komen ze niet in de schuldhulpverlening omdat ze de administratie niet op orde hebben en daarom de aanvraag niet compleet krijgen. Het is te complex voor ze!!

Geef een reactie