Utrechtse buurtteams dé plek voor mensen met geldproblemen

utrechtVanaf heden zijn de buurtteams dé plek waar mensen met (dreigende) geldproblemen terecht kunnen, zo meldt de gemeente Utrecht. Nieuw is dat de gemeentelijke trajectbegeleiders van Werk en Inkomen voortaan een aantal uren per week op de locatie van het buurtteam aanwezig zijn. Zij bieden vanuit de buurtteams laagdrempelig, dichtbij en in de eigen buurt hulp aan mensen met hulpvragen rond (dreigende) schulden. 70% van de hulpvragen is financieel van aard. De samenwerking met W&I bestaat al langer en is succesvol, zo lazen we vorig jaar al.

Life events
In het vorig jaar vastgestelde beleidsplan kondigde Utrecht aan de schuldpreventie te gaan organiseren rond life events. Op www.geldwijzer030.nl is dit geconcretiseerd.

Lees ook

Geef een reactie