Handreiking schuldhulpverlening in wijkteams

eindjesZojuist verschenen: de zeer praktische handreiking ‘De eindjes aan elkaar knopen‘. Verplichte kost voor iedereen die zich met wijkteams bezighoudt!

Het geeft aan generalisten in wijkteams antwoord op praktische vragen als: Hoe beïnvloeden schulden het gedrag van mensen? Welke bevoegdheden hebben schuldeisers, incassobureaus en deurwaarders? Welke risico’s lopen klanten bij de diverse soorten schulden? Hoe is het stelsel van schuldhulpverlening ingericht? Hoe ga ik over schulden in gesprek en hoe motiveer ik de klant om zijn schulden echt aan te pakken? Welke voorzieningen kunnen klanten iets meer financiële ruimte bieden?

Wethouders, beleidsmedewerkers en generalisten vinden daarnaast in deze handreiking een toelichting op de verwevenheid van schuldenproblematiek met andere levensdomeinen. Ook wordt aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek uitgelegd hoe schulden het gedrag van mensen beïnvloeden.

4 gedachtes over “Handreiking schuldhulpverlening in wijkteams

  1. Is onjuiste inschakeling/misbruik incassobedrijf, door zelf falende klantenservices, al onderzocht? Zo ja, wat zijn de bevindingen? De BVVU (Belangen Vereniging Voor Uitkeringsgerechtigden) wordt hier dagelijks mee geconfronteerd. Mvg Anja van de Brug (voorzitter)

  2. Ik vind het zeer bedenkelijk dat dit blog o.a. dient om via advertenties inkomsten voor de maker te genereren

  3. Beste ‘Eerlijk spel’, de advertenties genereren GEEN inkomsten voor mij. Ik maak gebruik van de gratis versie van WordPress en moet dan accepteren dat WordPress advertenties plaatst, zodat zij bloggers zoals ik een gratis platform kunnen bieden.
    Overigens overweeg ik wel een betaalde wordpress-account te nemen, want vanwege de aard van mijn berichten komen er opvallende veel advertenties voor bijvoorbeeld ‘goedkoop lenen’ op mijn blog.

  4. Pingback: Utrechtse buurtteams dé plek voor mensen met geldproblemen – Huurincasso Congres 2017

Geef een reactie