Effectief kindgericht armoedebeleid

KinderombudsmanIn 2013 presenteerde de Kinderombudsman het rapport Kinderen in armoede. Daarin stond dat 1 op 9 kinderen in armoede opgroeit. De Kinderombudsman adviseerde gemeenten beleid te ontwikkelen. Hij stelde voor een ‘kindpakket’ samen te stellen: een pakket dat de meest noodzakelijke behoeften bevat, aangevuld met zaken om mee te kunnen doen in de samenleving. Denk hierbij aan een stel winter- en zomerkleren, zwemlessen, toegang tot lokaal openbaar vervoer en deelname aan een wekelijkse activiteit ter ontspanning of sportieve of culturele ontwikkeling.

In 2014 presenteerde de Kinderombudsman de Handreiking voor Nederlandse gemeenten; Effectief kindgericht armoedebeleid. Daarin worden het kindpakket en andere goede voorbeelden verder uitgewerkt.

(inderdaad, dit is geen nieuws, maar de rapporten verschenen in een periode waarin dit blog niet werd bijgehouden, vandaar..)

Een gedachte over “Effectief kindgericht armoedebeleid

  1. In Zeeland is afgelopen woensdag 11-11-2015 in het bijzijn van de kinderombudsman het Zeeuws Pact gesloten tussen alle gemeenten van Zeeland, organisaties op het gebied van de hulp aan kinderen en hun ouders etc voor meer informatie neem contact op met de kinderombudsman.

    Groet,

    henk

    Op 16-11-2015 om 15:06 schreef Martijn Schut’s blog: > WordPress.com > Martijn posted: “In 2013 presenteerde de Kinderombudsman het rapport > Kinderen in armoede. Daarin stond dat 1 op 9 kinderen in armoede > opgroeit. De Kinderombudsman adviseerde gemeenten beleid te > ontwikkelen. Hij stelde voor een ‘kindpakket’ samen te stellen: een > pakket dat” >

Geef een reactie