Bereken besparing door vernieuwde intake schuldhulpverlening

Schuldhulpverlener Stadsring51 heeft een manier ontwikkeld om flink te besparen. Door meer focus te leggen op de intake kan er volgens het bureau, dat opereert in opdracht van de gemeente Amersfoort, betere en goedkopere hulp gegeven worden. De intake bestaat nu uit 80 vragen die een hulpverlener tijdens het eerste gesprek invult. Op basis daarvan wordt bekeken hoe de klant het beste geholpen kan worden.

Deze werkwijze levert Amersfoort een flinke besparing op. Er is een rekenmodel (.xls) gemaakt op basis waarvan je kunt berekenen wat deze werkwijze in andere gemeenten kan opleveren.

Lees ook dit artikel in Binnenlands Bestuur en dit artikel over deze en andere modellen voor de intake.

En ik maak ook graag nog wat reclame voor Stimulansz. We hebben inmiddels in tal van gemeenten ervaring opgedaan met het herinrichten van de intake. Ook verzorgen we trainingen. Neem voor info contact op met vivian.denhartogh@stimulansz.nl.

Geef een reactie