Inkomensgrens kortingspas vervalt

Staatssecretaris Klijnsma van SZW heeft bevestigd dat gemeenten hun kortingspas in de toekomst weer mogen verstrekken aan huishoudens met een inkomen boven 110% van de bijstand. In het regeerakkoord stond al dat de ‘mogelijkheden ruimer’ zouden worden.

NB. hiervoor is een wetswijziging nodig; dus 1 juli 2013 lijkt me op zijn vroegst haalbaar. Maar misschien is het ministerie tot die tijd coulant.

Naschrift d.d. 12 december: vandaag staat op het Gemeenteloket van SZW dat de inkomensgrens per direct vervalt! Bij nader inzien zie ik dat art. 35 lid 9 (over de 110% grens) niet expliciet betrekking heeft op kortingspassen. Dat staat alleen in de Memorie van Toelichting (p. 22). Er is dus niet echt een wetswijziging nodig.

5 gedachtes over “Inkomensgrens kortingspas vervalt

  1. weet je of dit ook geld voor de strippenkaarten die wij in Apeldoorn krijgen? elk kaar krijgen wij een aantal strippenkaarten die je in kan leveren bij allerlei winkels en verenigingen maar ook bij restaurants en fietsenwinkels bv. voor elke strip krijg je dan 2 eurokorting. afgelopen jaar is deze regeling ook terug gebracht naar de 110%

  2. Ja, ik ga ervan uit, dat dit ook geldt voor de Apeldoornse strippenkaart. Overigens is het natuurlijk aan de gemeente om te bepalen of ze dat ook daadwerkelijk gaan doen. Het mág nu, maar het moet niet.

  3. In Etten-Leur geven we een financiële bijdrage voor maatschappelijke participatie (verstrekking op grond van Gemeentewet). Ik neem aan dat de verruiming ook voor deze regeling van toepassing is.
    Overigens waarom is ook niet voor verruiming besloten voor de maatschappelijke participatie van schoolgaande kinderen?

  4. Goed punt Jos. Het budget kan nu voor SZW geen belemmering zijn om de inkomensgrens te versoepelen. Wel is er een wetswijziging nodig. Ik heb erover getwitterd.
    Ik denk idd dat de versoepeling ook van toepassing is op jullie financiële bijdrage voor maatschappelijke participatie.

  5. oke dankjewel, even afwachten dus wat ze hier gaan doen. Ze zouden er een hoop mensen blij mee maken die nu tussen wal en schip vallen omdat ze 10 euro boven die 110% zitten

Geef een reactie