Arbeidskorting omhoog

In het Regeerakkoord (en relevant voor werkende minima):

“De arbeidskorting neemt toe met een bedrag dat oploopt tot 500 euro per werkende per jaar in 2017.”

En op p. 78 staat: “Het maximum van de arbeidskorting wordt in 2014 verhoogd met 125 euro. Dit bedrag wordt in gelijke stappen verder verhoogd tot 500 euro in 2017 en daarna. Deze maatregel geldt voor iedereen die recht heeft op arbeidskorting, ongeacht het inkomen.”

Een gedachte over “Arbeidskorting omhoog

  1. “Het maximum van de arbeidskorting wordt … verhoogd… ” “Deze maatregel geldt voor iedereen die recht heeft op arbeidskorting, ongeacht het inkomen.” Hoe is het tweede te rijmen met het eerste? Immers, als je het maximum verhoogt, hebben alleen degenen die voldoende inkomen hebben daar profijt van; hoe kun je dat ongeacht het inkomen laten gelden?

Geef een reactie