Ombudsman onderzoekt schuldinning door overheid

De Nationale ombudsman onderzoekt hoe overheden teveel uitgekeerde bedragen of openstaande boetes invorderen. Het onderzoek is een vervolg op zijn rapport over de gemeentelijke schuldhulpverlening. Hij kijkt daarbij ook naar de voorrangspositie van de overheid en hopelijk ook naar het rapport Paritas Passé.

In het kader van het onderzoek wordt een rondetafelconferentie met overheidsorganisaties georganiseerd. Doel hiervan is het creëren van een grotere bereidheid om mee te werken aan het voorkomen en het oplossen van problematische schuldsituaties. Hierbij zullen richtlijnen worden opgesteld voor behoorlijke invordering en behoorlijke medewerking aan schuldregelingen. De ombudsman verwacht dat hij begin 2013 afspraken met de overheidsorganisaties heeft gemaakt.

Lees meer.

Een gedachte over “Ombudsman onderzoekt schuldinning door overheid

Geef een reactie