Verzet tegen restschuld

Huiseigenaren die zuchten onder een restschuld kunnen zich vanaf vandaag aansluiten bij de actiegroep Stop De Restschuld. Dat schrijft Spits. Jurist Sven Hulleman zoekt medestanders in zijn strijd tegen de banken. ‘Er zijn bijna 700.000 mensen met een restschuld. Banken hebben een zetje van de rechter nodig om met ons dit probleem op te lossen.’ Uit recente cijfers van de ING bleek dat een kwart van de Nederlandse huishoudens met een hypotheek in 2013 financieel ’onder water’ zal staan. Dit betekent dat hun hypotheekschuld groter is dan de potentiële waarde van het eigen huis.

Gemiste kans dat er nergens een website is te vinden waar men zich kan aansluiten.*

Observatrix deed onlangs een vergelijkbare oproep richting politiek.

Mijn huishouden staat trouwens ook ‘onder water’. Als er bij ons één inkomen wegvalt, wordt het sappelen. Ik heb deels een aflossingsvrije hypotheek en zal dus sowieso een restschuld hebben na de reguliere looptijd van m’n hypotheek. Ik kan niet over anderen oordelen, maar voor mezelf geldt: eigen schuld dikke bult!

* Naschrift d.d. 10 oktober: zojuist is www.stopderestschuld.nl gelanceerd.

Geef een reactie