Mensen met schulden moeten respectvoller worden behandeld

Dat vindt de Nationale ombudsman. Hij zegt dit in het zojuist verschenen rapport Schulden komen nooit alleen dat hij opstelde naar aanleiding van klachten over de gemeentelijke schuldhulpverlening. Beluister het interview met de Ombudsman en lees zijn 11 tips.

Met de in het rapport geformuleerde aandachtspunten wil de ombudsman de schuldhulpverleners en gemeenten een checklist aanreiken waarmee ze in de praktijk aan de slag kunnen om de schuldhulpverlening op een behoorlijke wijze vorm te geven. De ombudsman verwijst in deze rapportage ook regelmatig naar ‘goede voorbeelden’ uit de praktijk. Het volgende schema geeft een mooie samenvatting:

Zie ook de reactie van de NVVK.

Een gedachte over “Mensen met schulden moeten respectvoller worden behandeld

Geef een reactie