Huishoudtoets met terugwerkende kracht afgeschaft!

De huishoudtoets wordt met terugwerkende kracht per 1 januari 2012 afgeschaft.

Dat melden Haagse bronnen volgens NU.nl. De toets is 1 januari ingevoerd voor bestaande gevallen, per 1 juli zou de toets ook gelden voor bestaande bijstandgevallen. Bij de totstandkoming van het Lenteakkoord was al bekendgemaakt dat de structurele bezuiniging van 54 miljoen vanaf 2013 van tafel zou gaan.

Nu is afgesproken dat er ook voor gezinnen die dit jaar al te maken kregen met een afwijzing of een lagere of beëindigde bijstandsuitkering alsnog krijgen waar ze voorheen recht op hadden. Om hoeveel mensen dit gaat is niet bekend.

Naar verwachting maakt het kabinet morgen de begrotingsstukken voor 2013 openbaar.

NB. De VNG dient een claim van 20 miljoen euro in bij het kabinet voor de kosten die zijn gemaakt voor de invoering van de huishoudtoets.

Geef een reactie