Kun je rondkomen van het sociaal minimum?

Kun je rondkomen van een bijstandsinkomen (aug. 2009) is een van de meest gelezen artikelen op mijn weblog. Het is een vraag waarop uiteenlopende antwoorden komen. Feit is, dat het in 2012 voor minima een stuk moeilijker zal worden: het sociaal minimum gaat immers omlaag (bijstand, toeslagen e.d.) en de vaste lasten stijgen. Lees meer over de stapeling van inkomensmaatregelen.

Veel Nederlanders hebben zich bij de jaarwisseling voorgenomen om zuiniger te leven. De EO gaat dit hele jaar een bijstandsgezin volgen. In Trouw stond onlangs een column over rondkomen van het minimum. Op Kamervragen van Kamerlid Ortega-Martijn antwoordde staatssecretaris De Krom vorig jaar dat hij niet wil laten onderzoeken of de bijstandsuitkering toereikend is voor noodzakelijke uitgaven.

Kijk ook eens op het weblog Gelukkig met een klein budget.

Geef een reactie