Zorgtoeslag wanbetalers rechtstreeks naar CVZ

Wanbetalers van de zorgverzekeringspremie moeten er rekening mee houden dat zij hun zorgtoeslag niet meer zelf zullen ontvangen, maar dat deze  rechtstreeks wordt overgemaakt aan het College voor Zorgverzekeringen. Dit is een van de maatregelen die het kabinet aankondigt om het aantal wanbetalers verder terug te dringen.

Het kabinet wil daarnaast ook wat doen aan de instroom (preventie) en de uitstroom uit de wanbetalersregeling. Zorgverzekeraars hebben nu te weinig belang om wanbetalers uit de wanbetalersregeling te krijgen (eerder belang om ze er in te houden).

Huur- en kinderopvangtoeslag
Kunnen we de huurtoeslag en kinderopvangtoeslag eventueel ook direct aan de huurder respectievelijk kinderdagverblijf overmaken? Huurtoeslag niet, kinderopvangtoeslag wel. Zie wijziging van enkele belastingwetten (scherp gezien door André Moerman).

Een gedachte over “Zorgtoeslag wanbetalers rechtstreeks naar CVZ

  1. Weet iemand wanneer de ÉCHTÙH!-ÓÓRZÁÁK! eindelijk eens gepakt gaat worden ?
    Wie óóóóh! Wie heeft ons Nederland jarengeleden om zéép geholpen met de zg. gratis-invoering-€ en veel,veel,veel meer dergelijk tóégestaan-Politiek-Haags- BÉDRÓG!!!!!!

Geef een reactie