Schuldeisers betalen voor schuldhulpverlening

De gemeente Almelo wil schuldeisers mee gaan laten betalen aan schuldhulpverlening. Deels omdat ze medeverantwoordelijk zijn voor de opgebouwde schulden door onverantwoorde verstrekking van producten en geldleningen. Daarnaast zijn schuldeisers volgens de gemeente ook gebaat bij een snelle oplossing. Het bespaart hen incassokosten en gedoe. De gemeente wil dat de schuldeisers gemiddeld 150.000 euro per jaar gaan meebetalen. Lees meer.

Co-financiering
Gemeenten zoeken steeds meer naar co-financiering. Bijvoorbeeld door een bijdrage te vragen van schuldenaren of betaalde schuldhulpverlening aan te bieden aan werkgevers in de regio. Co-financiering door schuldeisers gebeurt nog op beperkte schaal. Ik ken eigenlijk alleen voorbeelden van woningcorporaties die meebetalen (in euro’s of in natura). Overigens dragen schuldeisers indirect natuurlijk al bij aan een oplossing door een deel van hun vordering kwijt te schelden.

Geef een reactie