Schuldhulpverlening loont… niet altijd

Deze week is de handreiking Kosten en Baten van Schuldhulpverlening verschenen. Het is de tweede handreiking in korte tijd over dit onderwerp. Nu zit er ook een rekentool bij waarmee je in je eigen gemeente kunt bekijken hoe je het best je geld kunt inzetten.

Uit het onderliggende onderzoek blijkt dat schuldhulpverlening gemiddeld meer oplevert dan het kost. Maar in sommige gevallen zijn de kosten hoger dan de baten, bijvoorbeeld bij dure interventies met een lage impact. Ook is het afhankelijk van de uitgangspositie van je gemeente: als de schuldhulp al goed functioneert, verdient niet elke extra euro zich even hard terug. Met de rekentool krijg je meer inzicht. Het is bovendien een mooi instrument om je begroting te maken.

Stimulansz was betrokken bij de totstandkoming ervan, maar neem contact op met onderzoekspartner APE als je het instrument graag met hulp verder wilt toespitsen op de eigen gemeente.

Lees verder

Een gedachte over “Schuldhulpverlening loont… niet altijd

  1. Pingback: Maatschappelijke kostencalculator - Huurincasso Congres 2017

Geef een reactie