AO over schuldenregistratie

Het Algemeen Overleg dat gisteren zou plaatsvinden is verschoven naar volgende week woensdag 14 september. Bovendien is de agenda verder ingevuld: het zal uitsluitend gaan over schuldenregistratie. Hopelijk kan er nu een doorbraak worden geforceerd in dit slepende dossier.

Voor een voorproefje kijk op Observatrix voor position papers van Schruer en Jungmann en op nvvk.eu voor een position paper van Divosa, NVVK en MO-groep. De position papers pleiten vóór een schuldenregistratiesysteem mits privacy van de klant voldoende wordt gewaarborgd en zijn gegevens worden beheerd door een onpartijdige en onafhankelijke (ik lees ook: niet-commerciële) partij zoals het BKR. Er zijn volgende week echter ook commerciële partijen aanwezig die zeggen een goed alternatief te hebben.

Overigens denk ik, dat er wel politiek draagvlak is voor een schuldenregistratiesysteem. Het is tot nu toe vooral het CBP dat dwarsligt. Ben benieuwd hoe het afloopt.

Naschrift 13/9: ook Stichting PPS presenteert een position paper. En de VNG is ook voorstander van een LIS.

Geef een reactie