Urgente noden

Sinds deze week ben ik bestuursadviseur van het Nationaal Fonds Bijzondere Noden. Het NFBN geeft eenmalige financiële steun aan mensen met urgente financiële problemen. Dit gebeurt alleen in de gevallen waarin de overheid geen (snelle) oplossing of voorziening kan bieden. Wat me aanspreekt is dat de aanvraag altijd verloopt via de erkende hulpverlening; mensen kunnen dus niet zelf een aanvraag doen. Dat garandeert kwaliteit en maakt dat materiële hulp wordt gekoppeld aan immateriële ondersteuning.

Volgens een vaste formule worden nu door het hele land lokale noodhulpbureaus opgericht. De hulp wordt gefinancierd vanuit particuliere bronnen. De gemeente garandeert de kosten voor overhead.

Een gedachte over “Urgente noden

  1. Als jullie ook mensen nodig hebben om die lokale noodhulpbureaus te bestieren of ondersteunen wordt ik graag op de hoogte gehouden. Snap dat het vrijwilligerswerk is maar dat geeft niets.

Geef een reactie